Exclusieve wandafwerkingen

Naast het ‘standaard’ stukadoorswerk zijn wij gespecialiseerd in het aanbrengen van exclusieve wandafwerkingen. Dit bestaat uit een zeer uitgebreid assortiment dat nog steeds met enige regelmaat uitgebreid wordt met nieuwe producten. Bij exclusieve afwerkingen kunt u denken aan:

 • Sierpleisters
 • Leem
 • Glanspleisters (zoals o.a. Raffaello, Frescolori, Make-up)
 • Betonlooks (zoals o.a. Frescolori, Frescoton, Pandomo)
 • Stucwerk voor in badkamers (zoals o.a. Tadelakt, Frescolori, Stoopen en Meeus, Beal)
 • Strikolith Design Micro en Strikolith Design Roest
 • Lijsten & ornamenten

Sierpleister

De meest toegepaste wandafwerking is ongetwijfeld sierpleister. Er zijn diverse soorten sierpleisters, zoals structuurputz (ook wel granol), spachtelputz, rustiekputz (ook wel barok) etc. Voor sierpleister werken wij enkel en alleen met de beste producten. Daarom kiezen wij voor SPS en Strikolith. Sierpleisters zijn verkrijgbaar in diverse korrelgroote van 0,5 mm tot 3 mm.

Leem

Leem is een product met zeer veel mogelijkheden.  Wij gebruiken hoofdzakelijk de basisleem (voor het uitrapen van wanden) en de leemfinish (als eindafwerking). Daarnaast zijn er constructieve elementen van leem, glanspleisters, verven, etc. verkrijgbaar van leem.  Met leemstenen, stampleem of in combinatie met stro kan men zelfs complete woningen bouwen.

Leem heeft de eigenschap dat het:

 • Vochtregulerend is, waarbij het dus vocht opneemt in vochtige periode en dit weer afstaat in droge periode;
 • Warmteregulerend is, waarbij het dus warmte in warme periode en dit weer afstaat in koude periode;
 • Damp-open is, d.w.z. het ademt;
 • Brandwerend is;
 • Geluiddempend werkt.

Stukadoorswerk in badkamers

De laatste jaren is het mede onder invloed van de vele woonmagazines en woonprogramma’s een trend om ook stukadoorswerk in de badkamer toe te passen in plaats van het gebruikelijke tegelwerk. Het voordeel is een mooie strakke wand zonder voegen. Uiteraard waren wij van het eerste uur hierbij en hebben inmiddels ervaring met nagenoeg alle hiervoor beschikbare producten. Hieronder geven we een overzicht van een aantal producten en hun specifieke eigenschappen. Tevens worden onderstaande producten gebruikt als betonlook. De materialen zijn in nagenoeg iedere kleur te verkrijgen maar bij uitgevoerd in de juiste kleur en met de juiste techniek zorgt dit voor de uitstraling van beton. Een aantal van deze producten zijn ook geschikt als vloerafwerking, afwerking van aanrechtbladen etc.

Tadelakt

Vaak wordt gesproken over originele Marokkaanse tadelakt. Tadelakt is een mortel op kalkbasis en werd al toegepast in de Romeinse badhuizen. Als het op de juiste wijze wordt aangebracht is het volledig waterdicht en goed toepasbaar op alle wanden en eventueel vloeren van de natte ruimten. De tadelakt moet wel goed onderhouden worden en minimaal een keer per jaar van een nieuwe waslaag worden voorzien.

Frescolori

Frescolori is eveneens een kalkpleister dat door toepassing van verschillende technieken de uitstraling kan krijgen van o.a. tadelakt of betonlook. De verwerking is minder arbeidsintensief als tadelakt en het materiaal is tevens toe te passen op alle wanden in de natte ruimte. Doordat de wanden met een sealer worden afgewerkt heeft u geen jaarlijks onderhoud. Frescolori is tevens zeer goed toe te passen als betonlook.

Stoopen en Meeus – Stuc Deco en Stuc Granito

Stuc deco en Stuc Granito zijn kalkpleisters waarmee diverse decoratieve afwerkingen worden gemaakt. Ze zijn o.a. geschikt voor op wanden, vloeren, tafel- en keukenbladen. Voor afwerkingen in natte ruimten worden de mortels afgewerkt met een beschermende PU laag.

Beal

Beal is een zeer unieke mortel omdat deze als enige mortel in dit segment de eigenschap heeft dat hij met een minimale laagdikte van 1 mm al volledig waterdicht is, waarbij de meeste andere mortels afhankelijk zijn van hun beschermende afwerklaag. Wel is het verstandig om een beschermende laag aan te brengen i.v.m. vuilaanslag, shampoo- en zeepresten etc. Beal is toepasbaar op alle wanden en vloeren in de natte ruimte. Tevens kan men aanrechtbladen, meubels etc. afwerken met Beal.

Marmorino

Ook dit is een mortel op basis van kalk. Door de korrels die in het materiaal zitten heeft het een wat drukkere uitstraling daarnaast zorgt de beschermlaag voor een zeer glanzende eindafwerking.

Pandomo

Pandomo is een mortel op cementbasis en daardoor harder dan de eerder genoemde kalkmortels. Deze wandafwerking is echter niet geschikt om toe te passen in de natte hoek, daar waar direct water op valt. Pandomo wordt ook zeer vaak toegepast als betonlook mede vanwege de hardheid.